Pe peretele unui liceu din orașul Fălești a apărut o pictură murală care transmite mesajul diminuării discriminării de gen

La liceul „Mihai Eminescu” din orașul Fălești, a avut loc evenimentul de lansare a picturii murale „Se poate și altfel. Fără stereotipuri”. Diminuarea stereotipurilor de gen este mesajul picturii care a fost realizată în cadrul unui proiect desfășurat la Fălești și Strășeni de UN Women și UNFPA în Moldova.

La eveniment, au participat profesori, elevi, funcționari locali și reprezentanți ai unor agenții ONU și ai Delegației UE la Chișinău. Primarul orașului Fălești, Alexandru Severin, s-a arătat încrezător că proiectul va avea un impact pozitiv în comunitate sub aspectul educațional a tinerei generații.

Tabloul mural de la Fălești a fost realizat în cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”.

Un studiu realizat în Republica Moldova arată că fiecare a șasea persoană consideră că femeia este cea care trebuie să aibă grijă de casă și familie. Asta în timp ce 85% dintre bărbați cred că treburile casnice trebuie împărțite între ambii parteneri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x