Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în penitenciarele din Republica Moldova rămâne scăzută

În cele 17 penitenciare din Republica Moldova sunt înregistrați cel puțin 27 de deținuți infectați cu coronavirus, iar rata de vaccinare a celor privați de libertate rămâne, în continuare, scăzută.

Asociația Promo-LEX susține că de la începutul pandemie, în penitenciare au fost efectuate doar 704 de teste la COVID-19, iar peste 28% din acestea au avut un rezultat pozitiv. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă a cazurilor de infectare, comparativ cu perioada anterioară, când nu au fost raportate cazuri active de COVID-19.

Totodată, în instituțiile penitenciare se atestă o rată scăzută de vaccinare în raport cu numărul deținuților. Până la data de 10 iunie 2021, au fost vaccinați doar 15% din numărul total de deținuți.

Asociația Promo-LEX recomandă Administrației Naționale a Penitenciarelor să realizeze o campanie de informare despre beneficiile vaccinării, dar și să intensifice procesul de testare a deținuților, cu scopul de a reduce riscul infectării cu COVID-19 în rândul persoanelor aflate în custodia statului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x