Romania și Ucraina au decis să sisteze activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu Republica Moldova

Punctele de trecere a frontierei Oancea-Cahul și Rădăuți-Lipcani nu vor activa. Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne de la București, Marcel Vela. Deasemenea vor fi închise majoritatea punctelor de trecere la hotarul Republicii Moldova cu Ucraina.

Astfel, începând de joi granița între Republica Moldova și România nu vor mai putea fi trecute pe la Oancea-Cahul și Rădăuți-Prut-Lipcani.

La hotar cu Ucraina vor activa doar punctele de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe și Tudora – Starokazacie.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 34 309 traversări, dintre care 15 847 de treceri au fost înregistrate pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost al trecerilor cetățenilor moldoveni – 19 562 traversări, dintre care 10 822  treceri – la intrare în țară. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 5 109 traversări persoane; PTF Sculeni – 4 490 traversări persoane; PTF Otaci – 4 070 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 3 903 traversări persoane; PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 450 traversări persoane; PTF Cahul – 1 744 traversări persoane.

Persoanele care revin din regiunile cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou completează, în zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x