Ministerul Sănătății a renunțat la maratoanele de vaccinare

Ministerul Sănătății a anunțat că a pus pe pauză maratoanele de vaccinare anti-COVID care se desfășurau atât la Chișinău, cât și prin raioanele țării. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 16 septembrie 2021.

Ala Nemerenco a declarat că, în ultima perioadă, acestea nu mai erau atât de eficiente, deoarece după serul împotriva COVID-19 veneau tot mai puțin cetățeni.

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimele maratoane a fost o cuprindere foarte joasă, nu există această cost-eficiență, implicarea resurselor materiale și financiare, umane în cadrul unui maraton care trebuie să se finalizeze cu niște rezultate.

Noi acum încercăm să schimbăm aceste maratoane care erau destul de căutate și întrebate la momentul când nu era suficient vaccin în țară, să spunem așa, spre apropierea mai mult de comunitățile mai mici. Deja noi mergem, poate nu observați, în comunități.

Vorbim despre comunitățile mici, întrucât pentru oameni este mai complicat să vină la un maraton în Chișinău sau în raion. Ei și-ar dori ca aceste maratoane să se apropie de ei. Avem un grup de lucru creat la Minister vizavi de comunicarea cu populația și de cum ducem mesaje mai clare cetățenilor.

Încercăm să construim mai multe platforme de comunicare la momentul de față, să schimbăm stilul de comunicare al Ministerului, să fim mult mai activi și să răspundem oamenilor la întrebările care îi frământă cel mai des: Cu ce vaccin se vaccinează, de ce așa și de ce trebuie să ne vaccinăm?”, a spus ministra Sănătății.

Peste 4.000 de persoane s-au imunizat cu serurile disponibile.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x