/VIDEO/ Căruțașii și conducătorii de motocultoare din raionul Glodeni, pregătiți pentru transportarea recoltei din câmp

Căruțașii și proprietarii de motocultoare din comuna Balatina, raionul Glodeni au fost trași pe dreapta de către Inspectorii de Patrulare a Direcției Nord. Pentru că în ultima vreme, numărul accidentelor rutiere, cu implicarea motocultoarelor, a crescut,  polițiștii i-au informat pe șoferi despre riscurile la care sunt expuși atunci când circulă pe drumurile publice și i-au îndemnat să fie precauți și să respecte regulile de circulație pe drumurile publice.

Șoferii spun că respectă regulile, dar este bine să își mai împrospăteze memoria.

„Cum să ne asigurăm singuri pe noi. Le-am respectat până acum și de-acum încolo le voi respecta. E foarte important. Dacă toți ar respecta regulile, nu s-ar întâmpla tot ce se întâmplă acum. Ei depășesc viteza foarte tare, singuri cu mâna lor își fac.”

„Am aflat cât de important este să fiu atent cu tractoarele, să nu consumăm alcool și să respectăm regulile. Da, este important să respectăm toate regulile, fiindcă ne punem viața în pericol”, au spus șoferii.

Șoferii și-au echipat unitățile de transport corespunzător și spun că sunt gata să participe la traficul rutier în siguranță.

„Să nu servim, să respectăm regulile de circulație, aceste lucruri sunt importante. Ați respectat aceste reguli și anterior? Desigur. Cât de important este să respectăm aceste reguli? Pentru viața noastră, ne punem viața noastră și a altor în pericol.”

„Transportăm porumbul, saci, dar ne păzim să nu punem oamenii în pericol. Respectăm cerințele”, a adăugat șoferii.

Administrația Publică Locală salută asemenea operațiuni. Primarul satului Balatina spune că asemenea acțiuni responsabilizează participanții în trafic.

„Sper că tot ce a avut astăzi loc, oamenii au conștientizat și vor respecta regulile circulației rutiere. În primul rând, aici este vorba despre viața umană, cei care se folosesc de unitățile respective”, a declarat primarul comunei Balatina, Dumitru Iațuc.

Pentru a reduce numărul accidentelor cu implicarea căruțelor și motocultoarelor, în special în perioada de strângere a recoltei din câmp, polițiștii au informat oamenii atât despre regulile de circulație rutieră, cât și despre cele de transportare a cerealelor.

„În timpul transportării cerealelor, a produselor din câmp, trebuie să respecte următoarele condiții: să nu urce la volan în stare de ebrietate sau să nu consume înainte de a urca. De asemenea, să poarte vestă reflectorizantă, mai ales pe timp de noapte. Să respecte gabaritul încărcăturilor. Să se deplaseze cât mai aproape de acostament”, a spus Oleg Moldovanu, ofițer superior INSP.

De la începutul anului 2021 pe teritoriul raionului Glodeni s-au produs cinci accidente cu implicarea motocultoarelor și căruțelor. În urma acestora mai multe persoane au ajuns la spital, cu diverse traumatisme.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x