/IMAGINI EXCLUSIVE/ Un automobil cu mii de pachete de țigări de contrabandă depistat într-un lan din Glodeni

Inspectorii de patrulare ai Direcției Nord au depistat o mașină încărcată cu 15 mii de pachete cu țigări de contrabandă. Șoferul a abandonat unitatea de transport într-un lan de floarea soarelui din raionul Glodeni, la scurt timp după ce a intrat în vizorul oamenilor legii pentru încălcarea limitei de viteză.

Potrivit poliției, automobilul de marca Volkswagen Sharan, se deplasa din localitatea Moara Domnească, care este o zonă de frontieră. Pentru că șoferul nu a oprit la cererea poliției, aceștia au fost nevoiți să-l urmărească mai mulți kilometri pe traseul G-57. Într-un final, oamenii legii au găsit automobilul abandonat într-un lan de floarea soarelui, la câțiva metri distanță de drumul de centură a orașului Glodeni. Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de contrabandă cu mărfuri accizate.

În urma de investigațiilor a fost stabilit proprietarul automobilului, dar urmează să fie stabilită și persoana care transporta țigările. Potrivit datelor preliminare, țigările ar fi fost fabricate în regiunea transnistreană.

Precizăm că scoaterea de pe teritoriul Republicii Moldova a mărfurilor prin declarare neautentică a originii mărfii ca fiind obținute integral în Republica Moldova se pedepsește cu amendă de până la 275.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani. Iar persoanele juridice riscă amendă de până la 375.000 de lei cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *