Vasiloi propune să fie introdusă obligativitatea de testare din cont propriu la COVID-19 și pentru angajații Poliției de Frontieră

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a propus Ministerului Afacerilor Interne ca în următoarea hotărâre CNESP să fie introdusă obligativitatea de testare și prezentarea rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 sau testului antigen, pentru tot personalul nevaccinat. Motivul este legat de faptul că polițiștii de frontieră au contacte directe cu cetățenii iar riscul de infectare și răspândire a virusului este unul mare.

Împreună am reușit să atingem un coeficient de aproximativ 64% vaccinați cu schema completă (la momentul preluării mandatului de șef al instituției era puțin peste 40 %), însă din păcate sunt subdiviziuni de frontieră care puțin au trecut de 10% imunizări a efectivului. În acest sens, astăzi mi-am planificat o vizită de lucru la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni și prin exemplul propriu, al familiei mele și al colegilor care au pierdut oameni dragi din cauza acestui virus nemilos, am încercat să aduc mai aproape importanța vaccinării anti COVID-19”, a declarat Vasiloi.

Totodată, acesta a dispus ca săptămâna viitoare, echipajul mobil de vaccinare să se afle în subdiviziunile de sud a țării, pentru a oferi posibilitatea de a se vaccina angajaților din această zonă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: agora.md.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x