Poliția de frontieră a primit în dotare două bărci pe pernă de aer

Polițiștii de Frontieră din nordul țării au primit în dotare două bărci pe pernă de aer. Totul datorită proiectului „UE pentru securitatea frontierelor”. Valoarea bărcilor depășește 126 mii de euro.

În perioada 8 – 18 septembrie 2021, pe apele lacului Costești au fost instruiți 14 polițiști de frontieră privind operarea bărcilor pe pernă de aer (hovercraft). Astfel, în cadrul instruirilor polițiștii de frontieră au obținut abilități practice privind mentenanța și conducerea bărcilor pe pernă de aer, care vor putea fi folosite în diferite condiții climaterice, în locurile greu accesibile și sectoare mlăștinoase.

Totodată, din cei 14 participanți, șase au fost certificați în calitate de formatori pentru a transmite din cunoștințe colegilor, care vor folosi hovercraft-urile în activitatea de supraveghere a frontierei.

Proiectul are drept scop îmbunătățirea mobilității și accesibilității în zonele dificile și în condițiile meteorologice nefavorabile de-a lungul frontierei albastre comune între Republica Moldova și Ucraina.

Bugetul proiectului este de 4 400 000 EUR (contribuția UE: 3 552 000 EUR; co-finanțarea Republicii Moldova și a Ucrainei: 888 000 EUR). Finanțarea vine din partea UE prin Inițiativa pilot privind MIF a Parteneriatului Estic și implementat de către Misiunea OIM în Moldova de comun cu structurile de frontieră și vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *