/VIDEO/ În comuna Bilicenii Vechi s-a mai făcut un drum. Costul proiectului depășește șase milioane de lei

Un drum de peste 6,8 milioane de lei a fost construit în comuna Bilicenii Vechi, din raionul Sîngerei. Lucrările au durat două luni, iar componenta principală a fost podul care asigură accesul fermierilor spre terenurile agricole, dar și spre frigiderele din câmp.

Nadejda Bujor locuiește de mai mulți ani în apropierea acestui drum. Până nu demult, femeia era nevoită să meargă prin gropi pentru a ajunge acasă, iar de când a fost reconstruit carosabilul, nu mai întâmpină dificultăți.

„Suntem bucuroși că ne-au făcut drumul și putem să ieșim și cu un transport. Chiar și dacă lumea vine târziu de la lucru, are acces la drum, merge normal, nu merge pe pietriș, prim pietre sau prin gropi. Era un drum foarte rău, foarte rău, numai gropi, era imposibil să mergi”, a spus Nadejda Bujor.

Și șoferii sunt încântați de calitatea drumului, doar că, spun ei, ar trebui să se facă și marcajele rutiere corespunzătoare. Din cauza liniei duble continue desenate pe drumul central, conducătorii auto nu pot vira la dreapta direct spre drumul recent construit.

„Demult am așteptat, relativ nu demult locuiesc aici, cred că timp de cinci ani am reușit să-mi stric mașina nu doar o dată. Dacă am mai avea un acces, că avem linie continuă, dar nu avem trecere de pietoni, ar fi ideal.”

„Pentru mine este cu mult mai bine, nu stricăm mașinile. Trebuie să facă niște linii întrerupte ca să putem circula mai bine”, au spus oamenii.

Peste 30% din banii alocați au fost cheltuiți pentru construcția unui pod.

„Era un drum foarte deteriorat, era imposibil să ai acces la terenurile agricole, să treci acest podișor care s-a făcut acum. A fost un proiect de care m-am ocupat practic cinci ani. Podișorul la prima vedere nu înseamnă nimic, dar înseamnă foarte mult, pentru că altfel drumul nu rezista. Nu a fost corect construit încă pe timpurile socialismului”, a declarat Valeriu Matcovschi.

Primarul comunei Bilicenii Vechi, Ala Guzun, a declarat că bugetul alocat de Consiliul raional se cifrează la 100 de mii de lei.

„Datorită acestui proiect am reușit să construim un drum cu acces pentru dezvoltarea economică, de o lungime de 1 kilometru 670 metri de asfalt. Proiectul s-a implementat conform programului și suntem astăzi bucuroși”, a spus Ala Guzun, primarul comunei Bilicenii Vechi.

Aproximativ 90 la sută din costuri au fost acoperite de către IFAD Moldova și patru agenți economici din regiune, iar primăria comunei a alocat 250 de mii de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x