/VIDEO/ Treceri de pietoni denivelate și camere de supraveghere video, pentru locuitorii din comuna Balatina, raionul Glodeni

Locuitorii din comuna Balatina, raionul Glodeni vor circula în siguranță pe strada principală din localitate. Datorită proiectului „Promovare activității Poliției, bazată pe Drepturile Omului în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, strada va fi dotată cu treceri pietonale denivelate și camere de supraveghere. În acest sens, astăzi, primarul comunei, Inspectoratul de Poliție Glodeni și Asociația Clinica Juridică Universitară au semnat un acord de parteneriat.

Primarul comunei, spune că din cauza fluxului mare de mașini, care trec prin centrul localității, riscul accidentelor rutiere este foarte mare.

În urma semnării acestui protocol vom avea de beneficiat de niște lucruri foarte utile pentru comunitatea noastră. Vor fi montate două denivelări artificiale, vor fi marcate trei treceri de pietoni, pentru ca traversând strada, copii  să fie în siguranță. Va fi montată o cameră video la intrarea în localitate, pentru a monitoriza traficul”, spune Dumitru Iațuc, primarul comunei Balatina.

Oamenii legii spun că aceste măsuri vor responsabiliza șoferii.

Au fost identificate unele aspecte care ar îmbunătăți și ar duce la siguranța locatarilor satului Balatina, ar duce la scăderea situațiilor accidentare în localitatea dată, fiindcă vorbim despre un traseu destul de aglomerat. Prin localitatea dată trece transport auto de tonaj mare care pune în pericol viața locatarilor”, a adăugat Adrian Boz, șef interimar, IP Glodeni.

În cadrul acordului, Asociația Obștească Clinica Juridică Universitară va reprezenta interesele societății civile.

Astăzi obiectivul acestui protocol a fost promovarea activității polițienești-comunitare. Clinica juridică, împreună cu mai multe organizații, în cadrul acestui program de granturi, va promova activități polițienești-comunitare. În curând, vor urma niște activități concrete care vor duce la protecția locuitorilor din această comunitate și anume la diminuarea procesului infracțional-rutier”, a declarat Olesea Tabarcea, președinde AO „Clinica Juridică Universitară”

Proiectul „Promovare activității Poliției, bazată pe Drepturile Omului în Republica Moldova”, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat și cofinanțat de fundația Soros Moldova. În nordul țării proiectul este realizat de Asociația Obștească Clinica Juridică Universitară.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *