Șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru a fost suspendat din funcție

Luni, 20 septembrie 2021, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, comisarul – șef Valeriu Cojocaru, aflat în izolator în dosarul Direcției nr. 5, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut se Inspectoratul General al Poliției.

Valeriu Cojocaru a fost suspendat din funcția publică cu statut special, în temeiul art. 35, alin.  (1) lit. a)  a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nr. 288 din anul 2016, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.

Pe 2 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a prelungit arestul cu încă 30 de zile în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, apărătorul lui a depus recurs. Recursul apărătorului a fost respins, pe 9 septembrie.

Amintim că acum două luni, PCCOCS l-a reținut pe Valeriu Cojocaru, pe finul său Ion Cojocaru, dar și pe președintele FEA, Dorin Damir, într-un dosar care viza activitatea fostei Direcții nr. 5 a MAI, fiind cercetați prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x