Șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru a fost suspendat din funcție

Luni, 20 septembrie 2021, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, comisarul – șef Valeriu Cojocaru, aflat în izolator în dosarul Direcției nr. 5, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut se Inspectoratul General al Poliției.

Valeriu Cojocaru a fost suspendat din funcția publică cu statut special, în temeiul art. 35, alin.  (1) lit. a)  a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne nr. 288 din anul 2016, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.

Pe 2 septembrie, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a prelungit arestul cu încă 30 de zile în privința șefului Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, apărătorul lui a depus recurs. Recursul apărătorului a fost respins, pe 9 septembrie.

Amintim că acum două luni, PCCOCS l-a reținut pe Valeriu Cojocaru, pe finul său Ion Cojocaru, dar și pe președintele FEA, Dorin Damir, într-un dosar care viza activitatea fostei Direcții nr. 5 a MAI, fiind cercetați prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *