Polițist din raionul Edineț reținut de CNA pentru trafic de influență. Riscă până la șase ani de închisoare

Un polițist din raionul Edineț a fost reținut de oamenii legii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Omul legii ar fi extorcat și primit 900 de euro și 6180 de lei, sub pretextul că poate organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere, de la etapa de școlarizare și până la eliberarea propriu-zisă a carnetului auto de categoria C și E.

Potrivit materialelor cauzei penale, inițial, polițistul ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro.

Ulterior, acesta ar fi pretins încă 6180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele.

Alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă.

În dimineața zilei de marți, 21 septembrie, polițistului i-a fost adusă la cunoștință ordonanța de bănuit, ulterior fiind reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de până la 150.000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *