/VIDEO/ Fotbaliștii din Bălți vor primi cinci milioane de lei, în timp ce unii angajați pot rămâne fără salarii

Aleșii locali din Bălți au decis să aloce 5 milioane de lei echipei de fotbal din oraș, asta în timp ce angajații primăriei ar putea rămâne  fără salarii pe final de an, din cauza deficitului bugetar. Decizie a fost dur criticată de unii consilieri, dar și de mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Consilierul municipal, Sergiu Burlacu, susține că este irațional să se aloce suma impunătoare de peste cinci milioane de lei, pe o perioadă de cinci ani unui club de fotbal, soarta căruia nu este clară.

 „Inevitabil, indiscutabil sportul trebuie susținut în limita disponibilității bugetului municipal. Consider că ar fi mai relevant la momentul actual să acordăm atenție acelor domenii care se confruntă cu cele mai mari probleme. Odată ce municipiul nostru s-a înglodat într-o mocirlă de datorii de 30 de milioane de lei, eu nu consider că este relevant să semnezi un contract prin intermediul căruia se alocă suma mai mare de cinci milioane de lei”, a declarat consilierul municipal, Sergiu Burlacu.

Potrivit activiștilor civici, banii care vor ajunge în această perioadă la echipa de fotbal au fost colectați din taxele locale, acumulate de la locuitori.

„În cinci ani noi vom da peste 25 de milioane la 34 de persoane, de milioane în perioada în care suntem plini de datorii la buget, avem probleme cu infrastructura, cu drumurile, cu trotuarele, cu școli nereparate și multe multe altele. Este o discriminare și o mare greșeală în această hotărâre, de aceea eu cer ca această decizie să fie revizuită”, a spus Maxim Burduja, activist civic.

Iar reprezentanta Lex-XXI, Diana Grosu, a declarant că va cere anularea deciziei în instanța de judecată.

„Prin votarea finanțării unei asociații obștești, care dezvoltă doar sport fotbal, sunt încălcate principiile bugetării sensibile la gen. Consiliul municipal a încălcat propria decizie prin care a aprobat planul de acțiuni pentru asigurarea egalității de gen”, a spus Diana Grosu, președintele AO LEX-XXI.

De cealaltă parte,  vice primarul, Nicolai Grigorișin, spune că acești bani vor fi principala sursă de venit pentru mai mulți sportivi care activează în cadrul Asociația Obștească „Clubul de Fotbal” Bălți.

„Acolo sunt familii, copii, acolo sunt soții, sunt familii întregi. Propuneți să închidem clubul de fotbal, să nu le alocăm bani, atunci haideți să închidem și secțiile de box, atletică ușoară, toate școlile sportive”, a declarat vice primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin

Bugetul mun. Bălți pentru acest an este de aproximativ 650 de milioane de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *