/VIDEO/Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre Republica Moldova în cadrul celei de-a 76-a Adunare Generală a ONU

Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre Republica Moldova în cadrul celei de-a 76-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). În primul său discurs în calitate de președinte al SUA, Biden a declarat că „lumea democratică trăiește în moldovenii care au obținut o victorie pentru forțele democrației”, scrie zdg.md.

„Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Ea trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, protestatari pentru pace (…) Ea trăiește în moldovenii care au obținut o victorie pentru forțele democrației și pentru mandatul de a lupta pentru a construi o economie mai incluzivă”, a spus Joe Biden.

Marți, 21 septembrie, are loc cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU.

Potrivit Președinției, în perioada 21-22 septembrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la New York, SUA. În cadrul vizitei, șefa statului va participa la Adunarea Generală a ONU. În cadrul vizitei, Maia Sandu va susține un discurs în plenul Adunării Generale a ONU, miercuri, 22 septembrie (ora estimativă – 13.00/20.00 ora Chișinăului).

Totodată, la New York, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: zdg.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *