/VIDEO/ Spălare de bani și unități de transport fără testare tehnică. Mai multe ilegalități la o carieră de piatră din nordul țării

Mai multe ilegalități au fost depistate de oamenii legii la un agent economic, care gestionează o carieră de piatră din nordul țării. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat pe parcursul a cinci luni activitatea administratorului carierei.

În urma acțiunilor întreprinse s-au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate.

Unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs fiind întocmite cu abateri de la prevederile legale. Concomitent, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care contrar prevederilor Codului transporturilor rutiere, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise.

În rezultatul acțiunilor constatate a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței.

Totodată, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție, pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x