/VIDEO/ Medici vaccinați și copii de până la 12 luni din Bălți, testați pozitiv la COVID-19

Datele COVID-19 din ultima săptămână sunt alarmante. În doar șapte zile au fost confirmate 418 de cazuri la Bălți, dintre care 12 s-au soldat cu deces.

Chiar dacă au fost imunizați cu ambele doze de vaccin, 16 angajați medicali au fost testați pozitiv. În secția COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Bălți, sunt internați 58 de copii din nordul țării, 21 sunt din municipiul Bălți. Șase copii internați nu au atins vârsta de un an. Asta în situația în care acum o săptămână, au fost testați pozitiv doar trei copii cu vârsta de până la 12 luni.

„În ultima perioadă au fost confirmate 418 cazuri noi, din păcate, tot în această săptămână au fost fixate 12 cazuri letale. Contaminarea în rândul angajaților medicali constituie, la ziua de astăzi, 16 persoane. În secția pediatrie sunt internați 58 de copii, dintre care 21 sunt bălțeni. Din punctul de vedere al vârstei, până la 12 luni, sunt șase copii, până la vârsta de patru ani sunt șapte copii.”

Conform ultimelor date, oferite de Direcție Învățământ Tineret și Spot din cadrul Primăriei Bălți, la moment 1 386 de elevi din Bălți își fac studiile la distanță, dintre care 1 114 au fost plasați în izolare la domiciliu.

„Ce se referă la domeniul educațional,  54 de copii sunt bolnavi, din 17 instituții de învățământ. În carantină au fost plasați 1 114 de copii. Mai sunt cinci cadre auxiliare și cinci cadre didactice confirmate în opt instituții. Per general, sunt plasate în carantină 53 de clase, iar la distanță studiază 1386 de elevi.”

Din cadrul instituțiilor preșcolare, 101 de copii au fost plasați în carantină.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *