/DECLARAȚIE/ Judecătorii din R.Moldova pot rămâne fără garanții sociale: „Independența sistemului judecătoresc se asigură prin garantarea efectivă a drepturilor magistraților”

Mai multe instanțe de judecată au publicat, pe paginile online oficiale, o Declarație prin care și-au exprimat nemulțumirea față de inițiativa prin care au fost anulate garanţiile sociale ale judecătorilor, în condițiile în care anterior au fost emise două Hotărâri ale Curţii Constituționale, prin care au fost declarate neconstituționale aceste tentative.

În același timp, ieri 21 septembrie, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la prezentarea publică a notei analitice: Volumul excesiv de muncă: cum afectează independența și integritatea judecătorilor.

„Cu siguranță, în ultimii ani a crescut mult volumul de muncă al judecătorilor, fapt care creează mai multe nemulțumiri atât pentru judecători, cât și pentru justițiabili. Volumul excesiv de muncă poate crea impedimente în asigurarea independenței, integrității și profesionalismului judecătorilor. Drept urmare, este necesar ca prin implicarea comună a actorilor, Ministerul Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, președinții de instanțe și judecători să fie identificate soluții reale pentru eficientizarea organizării muncii judecătorilor”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *