Tânăr din raionul Florești reținut de CNA pentru trafic de influență

Un tânăr din Florești ar fi cerut și primit mită de la două persoane, sub pretextul că le poate ajuta să susțină cu succes examenele de calificare auto și să-și perfecteze permisele de conducere. La a doua tentativă de trafic de influență, tânărul a fost denunțat și reținut de oamenii legii și procurorii anticorupție.

Potrivit denunțătorului, în primul caz, bănuitul ar fi extorcat și primit 400 de euro, susținând că are influență asupra unor angajați ai Secţiei Înmatricularea Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto și că-i poate determina să dea note maxime la probele teoretică și practică, iar ulterior să elibereze permisul de conducere de categoria „B”. În cel de-al doilea caz, pentru aceleași servicii, tânărul ar fi cerut și primit 300 de euro.

Suspectul a fost reținut în incinta Primăriei orașului Florești și a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe cazurile date a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Traficul de influență se pedepsește cu amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de până la 6 ani, iar persoana juridică riscă amendă de la 200 000 până la 300 000 lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *