Pelerinajul Tinerilor, organizat de Mitropolia Moldovei, amânat în acest an

Tradiționalul Pelerinaj al Tinerilor, organizat de Mitropolia Moldovei, în acest an va fi amânat. Asta după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis noi restricții în raport cu pandemia de Covid-19.

 

Tradiționalul Pelerinaj al Tinerilor, ediția a XIV-a, organizat anual în preajma praznicului Înălțării Sfintei Cruci, în acest an se amână, deoarece în ultimele zile au fost emise noi restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică”, este menționat în comunicatul emis de Mitropolie.

Organizatorii pelerinajului își propun desfășurarea acestui Drum al Crucii în cea de-a treia Duminică a Postului Mare (a Sfintei Cruci) din primăvara anului 2022.

Ieri, 23 septembrie, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a anunțat despre desfășurarea celui de-al XIV-lea pelerinaj al tinerilor, în pofida restricțiilor noi impuse de CNESP.

Procesiunea se va deplasa pe străzile A. Mateevici până la str. V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. Va urma deplasarea pe traseul Chişinău – Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi. La Mănăstirea Sireţi va fi oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care va fi săvârşită slujba Privegherii. Pelerinii se vor închina sfintelor moaşte care vor fi expuse în această zi, după care va urma o agapă creştină”, se arată în anunțul Mitropoliei Moldovei.

 

 

După ce anunțul a stârnit mai multe nemulțumiri din partea internaților, precum că instituția ar sfida regulile impuse de CNESP, astăzi Mitropolia a anunțat că pelerinajul este amânat pentru primăvara anului 2022.

Amintim că, CNESP a instituit măsuri speciale pentru desfăşurarea activităţii cultelor religioase. Potrivit hotărârii din 22 septembrie, în interiorul lăcașelor va putea fi admis un număr limitat de persoane, iar binecuvântarea se va face de la o distanță de cel puțin un metru. Potrivit deciziei, consumul produselor alimentare este interzis, se recomandă evitarea contactului şi a sărutării obiectelor de cult. Totodată, specialiștii recomandă evitarea organizării pelerinajelor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *