/DOC/ Cheltuieli nejustificate la Consiliul Raional Rîșcani depistate de CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) a descoperit mai multe încălcări de redistribuire a banilor publici și cheltuieli nejustificate la Consiliul Raional Rîșcani.

Potrivit inspectorilor financiari au fost admise calculări neîntemeiate a plăților salariale în valoare de 292 de mii de lei. Banii ar fi fost acordați unor angajați în calitate de prime și indemnizații, în timp ce aceștia nici măcar nu erau în țară, dar și pentru salariile unor persoane care erau angajate în funcția de lucrător social, care de facto nu a fost executată.  

Totodată, în raportul CNA se arată că insituția a suportate cheltuieli neregulamentare în mărime de peste 819 mii de lei, plătind pentru contribuții de asigurări sociale și prime de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Alte cheltuieli nejustificate de peste 200 de mii de lei au fost efectuate pentru lucrările de reparație a unui apartament de serviciu din orașul Rîșcani. Banii au fost alocați din bugetul raional în lipsa unei decizii a consiliului. Locuința ar fi fost procurată și amenajată din bani publici pentru președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru.

CNA a solicitat Consiliului Raional Rîșcani o explicație oficială.

Urmăriți TVN.md pentru a afla detalii la acest subiect.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

DOC: TVN.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *