Tariful la gaz va crește, dar nu imediat. Iarna aceasta prețul ar putea rămâne același

Prețul la gazele naturale ar putea crește cu 35% la sută, dar nu în perioada imediat următoare. Declarațiile au fost făcute de cărte directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Eugen Carpov, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. 

Carpov afirmă că ANRE nu a primit nicio solicitare de la „Moldovagaz” pentru majorarea tarifului. Chiar și așa, ANRE are la dispoziție șase luni pentru a lua o decizie finală.

Dacă „Moldovagaz” va solicita majorări de tarif, ANRE are o perioada de șase luni ca să analizeze subiectul, să facă calculele necesare, să verifice toate datele pe care le va prezenta ca și argument „Moldovagaz”, după care va lua o decizie. Ea poate fi luată mai devreme sau mai târziu, în funcție de circumstanțe”, a declarat Eugen Carpov, director ANRE.

Totodată directorul ANRE a menționat că administrația va lua o decizie, luând în considerație că vine perioada rece a anului, iar consumul de gaze naturale este mai mare. Prin urmare, aceștia ar urma să amâne cât de mult posibil scumpirea până în periada de primăvară-varră.

„Încercăm să depășim perioada mai dificilă, cu consum mai mare de gaze naturale, după care în perioada de primăvară-vară să vedem exact cum vor fi ajustate aceste prețuri”, a adăugat Carpov.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *