Lucrările de reabilitare a drumului național Bălți – Fălești – Sculeni, au fost finalizate

Lucrările de reabilitare a 25 de kilometri ai drumului național Bălți – Fălești – Sculeni au fost finalizate. Acestea au fost executate de o firmă din Italia, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

În acest scop, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, companiei de proiectare și a antreprenorului, care a stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare. Tronsonul de drum finalizat începe de la orașul Bălți, km 4+800, continuând spre intersecția cu drumul R17 Fălești – Pîrliţa, până la km 30+270.

Proiectul a inclus reabilitarea părții carosabile, construcția podețelor, reabilitarea podurilor, construcția pasajului peste calea ferată, construcția canalelor de scurgere, construcția sistemului de drenaj și relocarea conductelor de utilitate publică. De asemenea, au fost executate lucrări de instalare a panourilor informative și a indicatoarelor rutiere, executare a marcajului rutier de tip termoplast, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți, cât și montare a pavilioanelor pentru pasageri.

Lucrările de reabilitare a segmentului finalizat de peste 25 de km ai drumului R16, au o valoare de peste 26 de milioane de euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *