Oficial! Șapte ani de pușcărie și amenzi drastice pentru cei care încalcă regimul de carantină și răspândesc bolile epidemice riscă

Amenzi de până la 75.000 de lei sau șapte ani de detențiie pentru persoanele care încălcă regimul de carantină și răspândesc bolile epidemice. Legea a intrat în vigoare, de astăzi.

În Monitorul Oficial a fost publicată și a intrat în vigoare legea care presupune sancționarea persoanelor care încălcă regimul de carantină și răspândesc bolile epidemice.

Nerespectarea regimului de carantină și răspândirea bolilor va fi pedepsită cu amendă de până la 1000 de unități convenționale sau cel mult trei ani de condamnare. Dacă această faptă a cauzat decesul unei persoane, suspecții ar putea fi condamnați pentru șapte ani.

Precizăm că, proiectul de lege a fost aprobat de Guvern și votat de Parlament în această săptămână, din cauza pericolului răspândirii coronavirusului în țara noastră.

Potrivit datelor oficiale în Moldova avem opt cazuri de coronavirus, 46 moldoveni sunt suspectaţi de Covid-19, 32 de persoane sunt internate la spitalul Toma Ciorba, iar 14 se află în cadrul Spitalului de boli contagioase pentru copii, dintre care doi sunt adulţi, iar alte peste 4 mii de persoane sunt plasate în carantină la domiciliu.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x