CEC își propune să fortifice capacitățile de monitorizare și control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale

Pentru data de 21 noiembrie 2021 Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară.

În vederea asigurării transparenței și corectitudinii finanțării campaniei electorale de către concurenții la acest scrutin, CEC își propune să fortifice capacitățile de monitorizare și control. Pentru realizarea acestui scop, Comisia solicită Guvernului Republicii Moldova acordarea suportului în vederea asigurării transparenței financiare a campaniei electorale.

În acest fel, se propune delegarea, pe o perioadă determinată, a câte un funcționar din cadrul instituțiilor subordonate Executivului (Serviciul Fiscal de Stat, Inspecția financiară și Inspectoratul General al Poliției), care să dispună de dreptul de acces la registrele publice, dar și de experiență în verificarea documentației primare economică-financiare.

CEC reiterează necesitarea respectării normelor legislației electorale și conexe referitoare la finanțarea campaniilor electorale de către concurenții electorali.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *