Trei persoane din Florești și Sîngerei, reținute pentru trafic de influență. Ar fi promis să-i scape de pușcărie pe figuranții unui dosar de viol

Trei bărbați din Florești și Sîngerei ar fi pretins de la mai multe persoane, care erau cercetate pentru infracțiuni cu caracter sexual, câte 55 000 de lei de la fiecare pentru a le reduce pedeapsa sau pentru o sancțiune mai blândă.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiții ar fi promis că pot influență persoane publice atât din cadrul poliției, cât și a procuraturii și judecătoriei Florești, în scopul determinării acestora de a adopta decizii favorabile figuranților în dosarul de viol.

În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător, s-a constatat că de la fiecare persoană implicată în dosarul de viol s-ar fi pretins și primit câte 55 000 de lei, în mai multe tranșe, pentru aplicarea unei pedepse mai blânde.

În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală de la 150 000 până la 200 000 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x