Numărul copiilor infectați cu noul coronavirus crește alarmant

Tot mai mulți copii din Republica Moldova infectați cu noul coronavirus, iar cei mai afectați sunt bebelușii de până la un an. Medicii susțin că aproape toți micuții de această vârstă au nevoie de spitalizare, întrucât necesită îngrijiri speciale şi monitorizare zilnică.

Săptămână trecută au fost depistați 36 de copii cu vârsta de până la un an bolnavi de COVID. Majoritatea cazurilor sunt de gravitate medie.

Medicii spun că, din cauza vârstei fragede, sugarii sunt în grupa de risc. Unii pacienți se vindecă în două săptămâni, alții însă au nevoie de un tratament de până la șase săptămâni.

Cel mai mic pacient bolnav de COVID are trei zile și a luat virusul de la mama sa, care s-a infectat în timpul sarcinii. Micuțul este acum la Institutul Mamei și al Copilului, la terapie intensivă. Aici sunt internați 41 de copii infectați cu SARS-COV-2, 19 dintre care sunt mai mici de un an.

Din cauza numărului mare de bolnavi, în secțiile COVID pentru copii aproape că nu au mai rămas locuri libere. Săptămâna trecută, în Capitală au fost deschise 2 secții noi pentru micii pacienți. Potrivit datelor ANSP, de la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrați 1021 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

sursă: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *