/VIDEO/ Asistență juridică gratuită pentru locuitorii din satul Sofia, raionul Drochia. Cu ce probleme se confruntă localnicii

Locuitorii satului Sofia din raionul Drochia au beneficiat de asistență juridică gratuită chiar la ei acasă. Echipa mobilă a Asociației Obștești Clinica Juridică Universitară a stat la dispoziția sătenilor și le-a răspuns la toate întrebările. Oamenii spun că sfatul experților le-a fost de mare folos.

„Foarte de folos, voi ști unde să mă duc. Sunt femeie în etate, mai uit, dar mi-au dat în scris. M-au ajutat mult. – Sunteți mulțumită? – Da, mulțumesc.”

„Mai des așa întâlniri trebuie să fie prin sate. Am fost ajutat.”

La ai săi 72 de ani, Eugenia Schițco întâmpină probleme de ordin juridic. De trei ani, de când i-a decedat soțul, aceasta nu poate intra în proprietatea casei în care locuiește.

„Ca să trec casa după mine, eu trebuie să plătesc bani. El are trei ani de când a decedat, iar eu nu am bani să mă duc să primesc moștenirea. Asta este întrebarea. Aș vrea un rezultat, măcar casa să o treacă automat, așa cum a fost.”

Primarul localității, Veaceslav Măgăleas, spune că această activitate poate fi considerată drept un început de colaborare, pentru că oamenii din sat au nevoie stringentă de asistență juridică.

„Echipa Universitară, Echipa Mobilă Juridică oferă servicii de consultanță gratuite locuitorilor satului Sofia. Vreau să vă spun că este o idee foarte bună pentru că locuitorii, nu doar în satul Sofia, dar și în toată Moldova, au nevoie de consultanță juridică. Primăriile nu-și permit să angajeze un jurist, dar întrebări sunt foarte multe.”

Potrivit expertului de la Clinica Juridică, Ion Dănoi, cele mai frecvente probleme cu care se ciocnesc sătenii sunt legate de moștenire și de dreptul de proprietate.

„Activitatea pe care am realizat-o astăzi în localitatea Sofia are ca scop informarea locuitorilor din satele din Republica Moldova, în privința drepturilor care sunt prevăzute de lege și posibilitățile pe care le are persoana. Cum poate să-și rezolve o problemă juridică, mai ales că în sate, foarte multe persoane se confruntă cu probleme ce țin de moștenire. Noi încercăm, prin asistența noastră, să informăm locuitorii din sate.”

„Echipa Mobilă” este un serviciu organizat în cadrul proiectului „Îmbunătățim accesul la justiție împreună” și va fi realizat timp de 12 luni, în 20 de localități rurale din nordul țării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x