PATRU cazuri noi de infectare cu COVID-19

Patru cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmat în urma examinării a cele 48 de probe prelevate de la pacienți suspecți. Astfel numărul persoanelor cu coronavirsu a ajuns la 12. Autoritățile anunță că trei cazuri din cele patru confirmate sunt de import, iar unul este local.

Într-un briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că cele trei cazuri de import sunt din Italia, Marea Britanie și Franța.

Ministra a îndemnat populația să dea dovadă de responsabilitate și, dacă au revenit din țări unde există cazuri de COVID-19, să se autoizoleze la domiciliu. În prezent la Spitalul municipal de boli contagioase pentru copii sunt internați doi copii cu suspecții la prezența noului tip de coronavirus, după ce s-au aflat în contact strâns cu bunica revenită din Italia.

Totodată autoritățile anunță că două persoane dintre cele diagnosticate cu COVID-19 saunt în stare gravă.

Premierul Ion Chicu a reamintit despre măsurile întreprinse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, printre care și sistarea mai multor zboruri. Șeful executivului a spus că este examinată posibilitatea de a sista traficul aerian. De asemenea, premierul a amintit despre decizia de a sista activitățile cu caracter religios.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie de COVID-19. Autoritățile din Republica Moldova au instituit, în data de 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu”, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 12 martie, au fost raportate 133,8 mii cazuri de COVID-19 și peste cinci mii de decese.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x