Ex-angajat MAI: Adrian Nichifor ducea o viață de lux în pușcărie

Adrian Nichifor, cel care-și ispășește pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, ar duce o viață de lux, notează IPN.md. Potrivit lui Sergiu Stepuleas, fost angajat MAI, Nichifor ar fi fost foarte apropiat de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc oferindu-i acestuia servicii împotriva legii. Nichifor ar fi fost cel care i-ar fi oferit mită fostului șef VictoriaBank, Victor Țurcan, acțiune care a dus la preluarea controlului băncii de către Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Sergiu Stepuleac, Andrian Nichifor ar fi înscenat un flagrant, în urma căruia fostul șef  VictoriaBank, Victor Țurcan, a fost reținut pentru luare de mită.

„Adrian Nichifor a fost foarte apropiat de Plahotniuc, săvârșind mai multe ilegalități cu VictoriaBank, el a intrat la șeful băncii, Victor Țurcan, și i-a dat un plic cu 10 mii de dolari mită, plicul a fost aruncat de Nichifor pe masă și el a fugit. Imediat a venit Bogdan Zumbreanu de la CCEC și l-a documentat pentru luare de mită. Prin acest gest a lui Adrian Nichifor, i s-a deschis dosar penal lui Țurcan și atunci a început preluarea controlului băncii”, a spus ex-angajtul MAI, Sergiu Stepuleac în cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Stepuleac, pe vremea guvernării democrate, fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, i-ar fi asigurat lui Nichifor o viață de lux în penitenciarul de tip închis de la Cricova.

„Atât timp cât la guvernare se afla Plahotniuc, Adrian Nichifor avea o celulă foarte bună, cu două calculatoare, televizor, frigider, acolo s-a însurat, avea o viață mai bună decât dacă ar fi stat la hotel. Acum stă în aceeași celulă, însă i s-a mai luat din tot ce beneficia pe timpuri, nu mai stă în lux. Ion Șoltoianu a stat cu el, pentru că erau prieteni. Ca să fie în siguranță ei stăteau împreună, aveau masă de tenis, de băut, de mâncat”, a mai spus Sergiu Stepuleac.

Amintim că, omul de afaceri Adrian Nichifor a fost condamnat la 17 ani de puşcărie pentru că în aprilie 2010 l-a împuşcat pe Iurie Pârlici, fratele fostului comisar al poliţiei din Nisporeni. Nichifor a mai fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de puşcărie în dosarul 7 aprilie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x