Republica Moldova a revenit pe agenda Uniunii Europene: „În Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție favorabilă”

Republica Moldova a revenit în sfera de interese a celor mai importante cancelarii europene, iar partenerii externi acordă, din nou, credit de încredere și ajutoare financiare țării noastre, pentru că văd în actuala guvernare o nouă speranță de modernizare a țării. Despre asta a anunțat, în contextul vizitei președintelui Germaniei la Chișinău, directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, în cadrul unei emisiuni televizate.

„A fost restabilită credibilitatea și legitimitatea guvernării de la Chișinău, iar perspectivele sunt foarte clare, este clar vectorul extern pe care-l promovează această guvernare. Nemții sunt foarte pragmatici în relațiile cu alte țări, de asta nu se avântă cu proiecte frumoase, dar greu realizabile, în primul rând, din cauza stării societății noastre, există presiunea problemei demografice, degradarea resurselor naturale. În Republica Moldova lucrurile merg într-o direcție favorabilă, iar această vizită vine să consolideze această imagine”, a spus Viorel Cibotaru.

În timpul vizitei sale oficiale la Chișinău, președintele Frank-Walter Steinmeier a anunțat că Germania acordă Republicii Moldova un suport financiar în valoare de 10 milioane de euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *