„Cadavre împachetate, gemete stinse, mâini întinse și durere”. Reacția Alei Nemerenco, după vizita la centrul COVID

Cadavre împachetate, gemete stinse, mâini întinse și durere. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco a mers în Centrul Covid din capitală, după ce numărul infectărilor a crescut alarmant, iar spitalele nu mai dispun de locuri libere pentru pacienți.  

Împreună cu doi colegi, Nemerenco a vizitat zona roșie din cele două secții de terapie intensivă a Centrului Covid de la Moldexpo. Scopul vizitei a fost de a vedea condițiile în care sunt tratați pacienții și muncesc angajații instituției. 

Centrul COVID înseamnă multă durere. Pe care chiar și în ochelarii de protecție transpirați nu poți să nu o vezi. Iar dacă nu o vezi, o simți. Acolo totul doare. De la cadavrele împachetate care așteptau deja cuminți transferul pină la ochii mari a asistentei de pe ambulanța care a adus un pacient. De la gemetele stinse a cuiva la rugămintea și mâinile întinse ale unei bunicuțe care dorea să se ridice. Orice încercare a mea de a o liniști era sortită eșecului, și a cedat puțin doar când m-am lipit de ea, mângâind-o”, a scris Nemerenco. 

Nemerenco a declarat că în urma vizitei a observat și unele probleme, pe care în perioada următoare, urmează să le soluționeze cu colegii de la minster. Totodată, Nemerenco mulțumește personalului medical pentru dedicație și sacrificiu. 

Ce voi spune astăzi e că mă închin în fața colegilor care muncesc în așa condiții. Pentru că au rezistat un an juma. Și mai sunt acolo. În rest – așa ceva nu trebuie să existe într-un sistem de sănătate. Nici chiar în condiții de campanie. Nici chiar în pandemie. Nici chiar într-o țară ca a noastră, mică și săracă”, a adăugat ea.Centrul Covid de la Moldexpo dispune de 400 de paturi și 30 de locuri pentru reanimare. 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *