Câți deputați s-au imunizat împotriva Covid-19. Grosu: „Vă rog, haideți să ne vaccinăm”

Ședința Parlamentului de astăzi a început cu prezentarea datelor despre câți deputați s-au imunizat împotriva Covid-19. Față de ședința anterioară, numărul deputaților vaccinați a crescut. Dacă anterior au fost vaccinați 72 de parlamentari, la ședința de astăzi certificate de vaccinare, au prezentat 81 de deputați.

Fracțiunea PAS este lider, la capitolul imunizări. 92 la sută dintre deputați au prezentat certificate de vaccinare. Aceștia sunt urmați de deputații BCS cu 62,5% de persoane vaccinate și deputații ȘOR, cu 50% de persoane imunizate.

PAS- din 63 de deputați, 58 sunt vaccinați

BCS-  din 32 de deputați, 20 sunt vaccinați

ȘOR- din 6 deputați, 3 sunt vaccinați.

Totodată, un deputat PAS a prezentat Președintelui Parlamentului un document, care confirmă ori prezența anticoripilor, ori un test PCR negativ.

Igor Grosu a menționat că, începând cu ziua de astăzi, fiecare ședință plenară va începe cu prezentarea certificatelor Covid-19.

Voi face acest lucru, de fiecare dată. Noi trebuie să fim exeplu pentru cetățeni, măcar din respect pentru medici, care trec iarăși printr-o perioadă complicată. Vă rog, haideți să ne vaccinăm”, a menționat Grosu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *