Credit de 25 de milioane de euro pentru R.Moldova. Voronin: „Țara e în pericol, dar noi aici lea-lea-lea”.

Parlamentarii trebuie să dea dovadă de mare responsabilitate atunci când vine vorba de sănătatea oamenilor. despre acest lucru a vorbit deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Voronin, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 30 septembrie.

Liderul comuniștiștilor și-a îndemnat colegii din opoziție, care nu s-au grăbit să susțină hotărârea, să de-a dovadă de responsabilitate atunci când vine vorba de sănătatea oamenilor. Asta în condițiile în care, în cadrul Ședinței Parlamentului s-a discutat despre împrumutul de urgență de aproximativ 25 de milioane de euro pentru Republica Moldova, pentrui gestionarea pandemiei de Covid -19.

Țara e în pericol. Cetățenii țării sunt în pericol. Eu, săptămâna aceasta de trei ori am fost la Cimitirul „Sfântul Lazăr”. De trei ori. Și ieri. Mi-am luat rămas bun cu tovarășii, prietenii. Acolo e conveier, se stabilește câte minute pot să stea în fața sicriului rudele, pentru ultima dată să-și ia rămas bun și peste câte minute sicriul trebuie să fie scos, pentru că afară stau alte sicrie, dar noi aici „lea-lea-lea”. Când e vorba de sănătatea oamenilor, nu trebuie să ne jucăm cu banii. Bani mulți, bani puțini. Aici, noi parlamentarii, trebuie să demonstrăm responsabilitate. La urma urmei, oamenii trebuie să fie sănătoși”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că astăzi deputații au aprobat, în primă lectură, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *