/VIDEO/ În 2021 s-au produs 18 accidente rutiere cu implicarea pietonilor la Bălți

Zeci de oameni mor anual pe drumurile din țară striviți de mașini. De la începutul anului 2021 în municipiul Bălți s-au produs 18 accidente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma acestora, 17 persoane au fost traumatizate, iar una a decedat.

Potrivit poliției de cele mai multe ori pietonii sunt tamponați atunci când traversează neregulamentar. În peste 30 la sută din cazuri însă aceștea sunt loviți de mașini chiar pe trecerea de pietoni.

Eugenia Molceanov, ofițer de presă IP Bălți: „Șapte accidente au avut loc din vina pietonilor și 11 din vina conducătorilor auto. Străzile unde au loc cel mai frecvent accidentele cu implicarea pietonilor sunt Ștefan cel Mare, strada Decebal și strada 31 August.”

Pietonii spun că totul se întâmplă din cauza neatenției lor cât și a conducătorilor auto:

Eu cred că șoferii nu sunt atenți și pietonii la fel. Trebuie de așteptat, pietonul tot trebuie să fie atent. Chiar dacă la semafor pietonul așteaptă, oricum trebuie să fie atent.”

Presupun că este neatenția șoferilor și nerespectarea regulilor de circulație, din cele mai multe ori din aceste cauze se întâmplă.” 

„Neatenția șoferilor, neatenția pietonilor. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, fiecare trebuie să le controleze.” 

Șoferii susțin că pietonii sunt nedisciplinați, dar nu neagă că greșesc și ei:

„Eu am fost în Germania, în primul rând în regulile de circulație a Germaniei se scrie trecerea de pietoni, care nu se regulează cu semafor, trebuie să fie trei persoane, la noi se întâmplă ca la noi.”   

„Motivul este că pietonii nu sunt atenți, dar și din partea șoferilor. Pietonul înainte de a traversa strada trebuie să se asigure că și în dreapta și în stânga s-au oprit mașinile și atunci doar să pășească pe zebră.” 

„Din cauza pietonilor aș spune mai mult, pentru că ei nu sunt deciși să treacă sau să nu treacă, o situație în care stau de vorbă, stau de vorbă și brusc sare la trecerea de pietoni, dar sunt cazuri și șoferul.” 

Oamenii legii îndeamnă șoferii să respecte regulile de circulație rutieră, iar pietonii să traverseze străzile în locurile stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *