/VIDEO/ Elevii unui liceu din Bălți au urcat la volanul mașinii de poliție și au participat la reținerea unui infractor

Micuții claselor primare de la Liceului Teoretic „Orizont” din Bălți au urcat astăzi pentru prima dată la volanul mașinii de poliție, au pornit sirenele și au identificat amprentele digitale ale infractorilor. În curtea instituției de învățământ, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți au ținut o lecție educativă despre regulile circulației rutiere, după care câinele Thaison le-a demonstrat copiilor cât de repede poate identifica substanțele narcotice, dar și cum se prinde un infractor.

Copii au rămas impresionați de cele văzute și au spus că vor transmite lecția și părinților.

„ – Foarte tare.

-Ce ai învățat frumos de aici?

-Am învățat regulile de circulație. 

-Cum trebuie să trecem strada corect?

– La o zebră, la un semafor, sau un semn de trecătoare.  Mie mi-a plăcut totul ce s-a întâmplat.”

„Am fost impresionată de acțiunile câinelui – polițist. Am fost impresionată de mașina de poliție, de tot am fost impresionată.  Eu am învățat reguli noi.”

„Eu cunosc că traversând strada, trebuie să ne uităm la dreapta și la stânga.”

„Noi am aprins 00:23 musca 00:27 sirena. Mi-a plăcut că noi am văzut ce face câinele”, au spus copiii.

Directorul liceului spune că astfel de evenimente sunt binevenite în instituțiile de învățământ. În acest fel, copii se apropie de tot ce înseamnă regulă și lege.

„Din câte vedem, nu doar copiii, dar și noi maturii, nu știm regulile, cum să mergem, cum să traversăm strada, cum să ne comportăm în general. De aceea eu cred că acest tip de eveniment, este necesar pentru copii. Uneori e posibil ca și maturilor să le fie frică de poliție, din câte urmăriți, copii nu au gram de emoții negative”, a declarat directorul L,T, „Orizont”, ERKAN YILMAZ.

Și profesorii spun că elevii trebuie să fie implicați și să cunoască cum să se comporte în trafic.

„Este foarte important acest lucru, chiar ultimele evenimente și accidente la noi în oraș au fost cu implicarea elevilor din clasele primare. De aceea noi avem un modul separat la disciplina dezvoltării personale. Elevii într-adevăr nu sunt atenți chiar dacă cunosc aceste reguli, dar necesită în mod repetat să îi antrenăm”, a declarat Doina Morari, profesoară.

În contextul producerii accidentelor cu implicarea minorilor, polițiștii îndeamnă părinții să-și însoțească copiii de câte ori este nevoie și să le garanteze siguranța în timpul deplasării cu automobilul.

„Așa cum siguranța copiilor poate fi asigurată prin educație și responsabilizarea micilor pietoni, angajații poliției desfășoară și în continuare lecții de educație rutieră. Astăzi ne aflăm la Liceul „Orizont”. Colegii mei le vorbesc copiilor despre regulile de aur, pe care trebuie să le respecte, pentru a fi un pieton disciplinat, cum să traverseze strada corect și la ce culoare a semaforului ei trebuie să treacă”, a spus Eugenia Molceanov, ofițer de presă IP Bălți.

De la începutul anului curent, în municipiul Bălți au avut loc două accidente cu implicarea a doi minori care traversau strada regulamentar.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x