România a inclus Republica Moldova în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România (CNSU) a aprobat aseară, 30 septembrie curent, o nouă hotărâre privind actualizarea listei țărilor și teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pe fundalul răspândirii COVID-19. Astfel, Republica Moldova a intrat în zona roșie.

Modificări:

– în zona roșie au intrat: Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda.

– în zona galbenă au intrat:

     • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;

     • din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto.

– în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, s-a mai modificat vechea hotărâre prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă ,precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x