/FOTO/ Militarii Armatei Naționale, detașați în operațiunea KFOR din Kosovo, își continuă misiunile

Militarii Armatei Naţionale sunt antrenați în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR – o forță militară condusă de NATO cu scopul menținerii păcii și a unei împrejurări pașnice în Kosovo. 

Potrivit comandantului celui de-al 15-lea contingent moldovenesc, locotenent-colonel Victor Goja, militarii moldoveni asigură paza obiectivelor de importanţă majoră, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani și a bazei „Camp Vilaggio Italia” din Pech.

Totodată, pacificatorii sunt antrenați în misiuni de patrulare, pe jos și pe mașini, a zonei, interacționând cu soldații contingentele de pacificatori din Austria, Croația, Slovenia, Italia, dar și Macedonia de Nord.

Amintim că, anterior contingentul Armatei Naționale a participat la ședințe practice de evacuare a răniţilor cu elicopterul şi antrenamente la controlul mulţimii (fire phobia), aceştia fiind instruiţi de colegii italieni, americani și unguri. De asemenea, grupul de genişti din cadrul contingentului a desfășurat acțiuni de identificare și dezamorsare a obiectelor explozive, precum și misiuni de verificare și cercetare a itinerarelor de patrulare și a pistelor de aterizare a elicopterelor.

Cel de-al 15-lea contingent al Armatei Naţionale, detașat în operațiunea KFOR, condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU, a plecat în Kosovo la începutul lunii iulie a anului curent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x