/FOTO/ Militarii Armatei Naționale, detașați în operațiunea KFOR din Kosovo, își continuă misiunile

Militarii Armatei Naţionale sunt antrenați în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR – o forță militară condusă de NATO cu scopul menținerii păcii și a unei împrejurări pașnice în Kosovo. 

Potrivit comandantului celui de-al 15-lea contingent moldovenesc, locotenent-colonel Victor Goja, militarii moldoveni asigură paza obiectivelor de importanţă majoră, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani și a bazei „Camp Vilaggio Italia” din Pech.

Totodată, pacificatorii sunt antrenați în misiuni de patrulare, pe jos și pe mașini, a zonei, interacționând cu soldații contingentele de pacificatori din Austria, Croația, Slovenia, Italia, dar și Macedonia de Nord.

Amintim că, anterior contingentul Armatei Naționale a participat la ședințe practice de evacuare a răniţilor cu elicopterul şi antrenamente la controlul mulţimii (fire phobia), aceştia fiind instruiţi de colegii italieni, americani și unguri. De asemenea, grupul de genişti din cadrul contingentului a desfășurat acțiuni de identificare și dezamorsare a obiectelor explozive, precum și misiuni de verificare și cercetare a itinerarelor de patrulare și a pistelor de aterizare a elicopterelor.

Cel de-al 15-lea contingent al Armatei Naţionale, detașat în operațiunea KFOR, condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU, a plecat în Kosovo la începutul lunii iulie a anului curent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *