Japonia are un nou prim-ministru. Fumio Kishida a fost confirmat de parlament

Fumio Kishida, ales recent lider al Partidului Liberal Democrat din Japonia, a fost ales, oficial, prim-ministru al țării, relatează Reuters.

Cele două camere ale parlamentului de la Tokyo, în care LDP are o majoritate confortabilă, au confirmat o stare de fapt cunoscută încă de la câștigarea de către Kishida a conducerii partidului, miercurea trecută, notează Digi24.ro.

Kishida îi urmează în funcția de șef al guvernului japonez lui Yoshihide Suga, care a renunțat la funcție după doar un an de la demisia celui mai longeviv premier japonez, Shinzo Abe.

Misiunea noului premier nu va fi una ușoară, în contextul în care partidul său se va confrunta cu noi alegeri în noiembrie. De la fondarea sa, în 1955, LDP s-a aflat la putere aproape continuu, cu mici pauze între 1993 și 1996 sau 2009 și 2012.

Fost ministru de externe, Kishida (64 de ani) a obţinut 257 de voturi în al doilea tur de scrutin intern al LDP, faţă de 170 voturi pentru Taro Kono (58 de ani), unul dintre politicienii japonezi cei mai cunoscuţi, în prezent responsabil pentru campania de vaccinare anti-coronavirus.

Kishida este cel mai longeviv ministru de externe japonez, depășindu-l în acest sens inclusiv pe tatăl fostului premier Abe.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *