Pacienții cu TBC din Bălți, externați de urgență. Vor fi tratați doar cei cu COVID-19

Activitatea Departamentului de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic din Bălți a fost sistată temporar, începând cu ziua de astăzi. Bolnavii de tuberculoză vor fi tratați ambulator sau redirecționați la spitalele din Chișinău sau Vorniceni. Decizia a fost luată pentru a elibera spațiul necesar în vederea amplasării a 30 de paturi pentru bolnavii de COVID-19.

Directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotari, a declarat pentru TV Nord, că la moment are loc procedura de dezinfectare care va dura cel puțin încă două zile, după care va fi internat primul pacient cu COVID. Responsabilii spun că au luat această decizie după ce numărul bolnavilor a crescut brusc, iar în spital nu mai sunt locuri pentru internarea lor.

„Se observă că este o creștere a numărului de pacienți în ultimele trei luni. Astăzi noi avem internați în spital 302 pacienți. Ca să fim și să putem acorda ajutor raioanele de nord, cu pacienții medii, gravi și foarte gravi, Ministerul Sănătății a luat hotărârea ca să deschidem încă 30 de paturi pe baza secției ftiziopneumologie, fiind că aici bolnavii ftiziopneumonologi care se tratează au posibilitatea să fie tratați în condiții de ambulator sau să staționar în spitalul de la Vorviceni, pentru o perioadă de două luni. Nu ne trebuie doar clădiri, clădiri noi avem multe, dar avem nevoie de potențial uman. Mai puternici și mai buni lucrători care înțeleg starea pacienților COVID, sunt doar ftiziopneumonologii”, a declarat Serghei Rotari pentru TV Nord.

Medicii din cadrul departamentului își vor continua activitatea la Bălți, doar că vor lucra cu pacienții COVID-19. În Departamentului de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic din Bălți erau internați aproximativ 30 de bolnavi de tuberculoză.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

One thought on “Pacienții cu TBC din Bălți, externați de urgență. Vor fi tratați doar cei cu COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *