/VIDEO/ Societatea civilă din nordul țării strânge roade

Beneficiarii de granturi în cadrul proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă” au făcut totalurile a doi ani de activitate. În cadrul evenimentului de încheiere a proiectului organizat de aosicațiile obștești CASMED și Pro Cooperare Regională au fost prezentate rezultatele obținute, dar și trasate noi obiective pentru următoarea perioadă.

Grație proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă” finanțat de UE prin intermediul GIZ în nordul țării au fost implementate zeci de proiecte care au avut drept scop abilitarea cetățenilor și implicarea lor în luarea deciziilor la nivel local. Banii alocați beneficiarilor de granturi au fost investiți în domenii ca aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică și managmentul deșeurilor.

Sergiu Mihailov, director executiv AO Pro Cooperare Regională: „Prin implicarea cetățenilor, prin implicarea tututror actorilor de nivel local, s-au realizat lucruri frumoase. De exemplu extinderea unui apeduct în unele localități sau instituirea unor servicii de salubrizare, investiții ce țin de protecția mediului, de implicarea tinerilor, investiții ce țin de eficientizarea energetică. În general investiții care să contribuie la ridicarea nivelului de trai a populației din zonele rurale.”

Poiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă” a avut un aport imens nu doar pe partea de abilitare a populației dar a permis și consolidarea societății civile în vederea atragerii de noi investiții.

Sergiu Mihailov, director executiv AO Pro Cooperare Regională: Durabilitatea acțiunilor, realizate în cadrul proiectului, la nivel local. Durabilitatea este foarte importantă, pe de o parte sub aspectul continuării activităților și implicării cetățenilor în activități și în viața comunitară. Dar și sub aspect financiar, al micilor investiții, care s-au realizat.”

În regiunea de nord a țării beneficiarii proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă” sunt 27 de organizații ale societății civile, care au beneficia de suport financiar sub formă de granturi în valoare totală de 750 000 euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *