/VIDEO/Procurorul general, reținut pentru 72 de ore.” Este o răzbunare din partea președintelui țării”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore. După ce a părăsit sediul Procuraturii Generale, Stoianoglo a fost adus acasă de mascații de la SIS. Acum au loc percheziții în casa procurorului general. ”Este o răzbunare din partea președintelui țării”, a declarat Stoianoglo. La sediul Procuraturii Generale au avut loc percheziții, mai bine de trei ore. Astăzi, Stoianoglo și adjunctii săi au fost suspendați din funcții și a fost pornit un dosar penal.

Ministrul Justiției a anunțat că miercuri va fi propus un procuror general interimar intrucât PG a rămas fără conducere. Între timp, liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că ”ceea ce s-a întâmplat marți este o greșeală politică fatală”. 

”Revenim la statul capturat”, a mai declarat Stoianoglo în timp ce era escortat de mascații Serviciului de Informații și Securitate. 

Victor Furtună, procurorul anticorupție care investighează cazul a declarat, citat de Ziarul de Gardă că ”au avut loc acțiuni de urmărie penală într-o cauză penală. Este vorba de abuzul în seviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase. A fost reținut pentru 72 de ore. După expirare vom depune demers. Soția lui nu are nici o învinuire pe această cauză. Au fost ridicate careva bunuri. Perchezițiile au fost efectuate de către mine și ofițierii SIS. Este învinuit de mai multe acțiuni și acestea prevăd închisoare. Pe această cauză este reținut doar Alexandr Stoianoglo”. 

Alexandr Stoianoglo urmează să ajungă în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina din centrul Capitalei.

În seara zilei de marți, mascații SIS au efectuat percheziții la Procuratura Generală, mai bine de trei ore. Acțiunile au început cu puțin timp înainte ca Alexandr Stoianoglo să susțină un briefing de presă.  

Fostul președinte moldovean, Igor Dodon a declarat că ”azi a fost comisă o greșeală politică fatală. Să arestezi un procuror general, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite. 

Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei azi”, a conchis Igor Dodon.

Recent, șeful statului, Maia Sandu a criticat dur activitatea procurorilor moldoveni, menționând că nu au fost înregistrate progrese în dosare de rezonanță cum ar fi cel al fugarului Ilan Șor sau Vlad Plahotniuc.

”Am văzut ineficiență din partea organelor Procuraturii. Am exprimat îngrijorarea pe faptul că nu se avansează pe dosarele de corupție mare. Suntem gata să creăm condiții prin îmbunătățirea cadrului legal”. ”Procuratura este în concediu și la propriu, și la figurat. Activitatea Procuraturii este anemică și există suspiciuni că unii procurori ar fi implicați în protejarea unor criminali”, a mai declarat Maia Sandu

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *