Membrii CSP urmează să identifice candidatura unui Procuror General Interimar

Consiliul Superior al Procurorilor se va convoca astăzi, la ora 10.00, într-o ședință extraordinară pentru a stabili un procuror general interimar. Despre această decizie a anunțat Sergiu Litvinenco, Ministrul Justiției.

Ministrul a anunțat că, în pofida faptului că inistituația poate desemna un șef la Procuratură, timp de cinci zile, o decizie în acest sens este necesar a fi luată cât mai curând.

Deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar”, a anunțat Litvinenco.

Amintim că ieri, Alexandr Stoianoglo a fost reținut chiar în sediul Procuraturii Generale, cu puțin timp înainte de a susține un briefing de presă. Pe numele Procurorului General, Alexandr Stoianoglo a fost pornită urmărirea penală pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x