Reacția Maiei Sandu la învinuirile lui Stoianoglo: „ca președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia de reținere a lui Alexandr Stoianoglo, aparține procurorului desemnat de Consiliul Suprem al Procuraturii (CSP). Anunțul a fost făcut pe pagine personală de facebooc al președintelui. 
„Așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea. Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a scris Maia Sandu.
Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, iar la sediul Procuraturii Generale au avut loc percheziții, mai bine de trei ore.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *