/VIDEO/ TVN a lansat proiectul „Media pentru Transparență”

TV Nord a lansat proiectul „Media pentru Transparență” finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Activitățile și produsele, elaborate în cadrul acestuia, au drept scop sporirea gradului de transparență decizională la nivel local, prin implicarea societății civile în monitorizarea deciziilor consiliilor locale și raionale, dar și prin acordarea suportului necesar autorităților în vederea asigurării unui grad sporit de transparență în instituțiile pe care le conduc.

Olesea Tabarcea, direct AO „Clinica juridică universitară” Bălți: „Noi suntem extrem de bucuroși și într-o oarecare măsură, extrem de onorați pentru că va exista astfel de resurse. Am avut situații diferite atunci când am avut nevoie de presă și am avut nevoie de elucidarea faptelor foarte bune, foarte importante, care au fost realizate pentru societate. De azi înainte, societatea noastră, Bălțiul, toate regiunile rurale vor cunoaște ceea ce înseamnă și administrație publică, și activitatea din administrație publică, dar și ce lucruri bune și frumoase se fac în teritoriu.”

Potrivit autorităților publice, în lipsa mass mediei locale, dar și a personalului pregătit să asigure transparența procesului decizional este dificil să pui la dispoziția cetățenilor toată informația de interes public.

Arcadie Covaliov, primarul orașului Sîngerei: „Eu am mizat și mizez tot timpul și  am avut o colaborare foarte frumoasă cu presa și vă așteptăm în teritoriu. Vă așteptăm ca să discutați cu oamenii, să veniți ca un suport pentru a avea o transparență maximă în activitatea noastră. Omul informat este unul puternic. Felicitări pe această cale, la mulți ani, TV Nord!”

Veaceslav Tambur, vice-președintele raionului Fălești: „Așteptări avem foarte mari, noi venim de pe o listă a candidaților, ar fi foarte bine ca omul să vadă ce a ales. Asta ne va face pe noi mai puternici, ne vom corecta pentru binele cetățenilor.”

Vladimir Rusu, șef OT Bălți, Cancelaria de Stat: „Acest proiect este încă o modalitate prin care vom discuta, vom sesiza probleme, vom încerca să dăm soluții. Anume pentru a evita careva conflicte cu legile din partea administrațiilor publice locale. Ca într-adevăr populația să înțeleagă care sunt adevăratele probleme, cum se soluționează aceste probleme și să nu fie ele soluționate în cabinete închise, unde se iau decizii poate mai puțin corecte.”

În cadrul proiectului „Media pentru Transparență” echipa TVN va elabora mai multe produse de analiză și prezentare a proceselor decizionale pentru a informa populația din regiune despre activitatea autorităților locale, totodată jurnaliștii noștri vor reacționa la toate sesizările care vor parveni din partea cetățenilor. TVN va elabora știri, emisiuni și dezbateri pentru ca toată informația de interes publică să ajungă la oameni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *