/VIDEO/ Vot de neîncredere pentru un vicepreședinte al raionului Sîngerei. Acesta e suspectat de trafic de influență și conflict de interes

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Ion Bîrsanu, este învinuit aleșii locali de conflict de interes și trafic de influență. Funcționarul i-ar fi impus pe mai mulți agricultori, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din raion să-și asigure bunurile la compania de asigurări condusă de soția sa. Întrebarea a fost discutată în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Raional Sîngerei.

„Cu lucrul stați bine, cu asigurările tot văd că stați bine. Cum comentați faptul că 18 autobuze școlare, toate printr-o firmă sunt asigurate, prin firma Transelit, care vă aparține. Inclusiv mașinile primărie, 90% din mașinile primăriei sunt asigurate prin aceeași firmă”, a declarat soncilierul, Chiril Șușu.

Iar consilierul raional, Petru Gherman, a spus că vor sesiza procurorii și Centrul Național Anticorupție pe acest caz.

„Când eu am venit la serviciu în locul dumnealui, la cancelarie, în cabinet, am găsit un șir de acte, care confirmau lucrurile. De asta este pasibil să se ocupe procuratura, el este persoană cu demnitate publică, procuratura CNA și ANI. El trebuie să întoarcă aceste mijloace, pentru că s-a ocupat în timpul serviciului, de aceea s-a dezis de șofer și mergea singur la volan”, a spus Petru Gherman, consilier.

Ion Bîrsanu respinge acuzațiile.

„La Transelit eu nu lucrez din noiembrie 2019, de când sunt ales în funcția de vicepreședintele raionului. În funcția mea lucrează soția. Nicio părticică de pământ din raionul Sîngerei nu este asigurată la compania de asigurări. Nu este niciun agent economic din agricultură, niciun primar cu care eu aș fi vorbit ca să asigure, ei asigură încă de când eram în funcția de director al companiei de asigurări”, a declarat Ion Bîrsanu.

La următoarea ședință a Consiliului Raional Sîngerei urmează să se discute revocarea din funcția de vicepreședinte al raionului Sîngerei a lui Ion Bîrsanu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x