Republica Moldova ar putea avea deconectări de energie electrică pe grafic

Republica Moldova s-ar putea confrunta cu un deficit de energie electrică. Centrala de la Kuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol, ar fi expediat autorităților de la Chișinău o scrisoare prin care anunță că din 11 octombrie va reduce volumul de energie electrică livrat malului drept al Nistrului.

În scrisoarea întreprinderii din stânga Nistrului adresată autorităților de la Chișinău, publicată de Alexandru Slusari, se arată că, în legătură cu reducerea volumului de gaze livrat de Gazprom, centrala va produce mai puțină energie electrică. Drept consecință, dacă MoldovaGaz nu ajunge la o înțelegere cu Gazprom pe subiectul livrării de gaz până pe 10 octombrie, din 11 octombrie, Cuciurganul va livra mai puțină electricitate către malul drept al Nistrului. Acest lucru ar putea conduce la deconectări de energie electrică pe grafic.

Reprezentanții guvernării nu au confirmat deocamdată, dacă au primit asemenea scrisoare din partea centralei de la Cuciurgan, dar nici nu au comentat cele notate de Alexandr Slusari.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *