PSRM a câștigat alegerile din Hâncești. Reacția PAS

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare la alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești.

Astfel, candidatul Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” (PSRM) Ștefan Gațcan, a câștigat fotoliul de deputat, pentru acesta votând 5.539 de cetățeni. Pe locul doi clasându-se Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS), cu 4.554 de voturi.

La scurt timp după publicarea rezultatelor preliminare, partidul PAS a venit cu o reacție, calificând rezultatele alegerilor neobiective: „Le mulțumim tuturor oamenilor din circumscripția 38 care au mers astăzi la vot. Din păcate, în contextul actual, rezultatele alegerilor nu contează, pentru că nu au fost obținute în condiții normale și nu sunt obiective. Dacă eram la guvernare, am fi amânat aceste alegeri”, se arată într-un comunicat oficial al PAS.

La scrutinul din Hâncești, au mai participat: Ion Mereuță, Partidul Democrat din Moldova (PDM), acumulând 1.810 voturi, Dorin Chirtoacă din partea Blocului electoral UNIREA cu 346 voturi și candidatul independent Grigore Cobzac, obținând 1.792 voturi.

Conform rezultatelor preliminare, la scrutinul de duminică din Hâncești, au votat aproximativ 14.400 de alegători.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x