/VIDEO/ Polițiștii au dat buzna în localurile din Bălți. Oamenii legii au depistat mai multe încălcări

Controale în mai multe localuri din Bălți. Polițiștii au verificat certificatele de vaccinare și testele la COVID-19 ale clienților din restaurantele și cafenelele din municipiu. Cei care au încălcat prevederile Comisiei de Sănătate Publică au fost avertizați.

De teama de a fi amendați unii administratori ai localurilor au interzis accesul în interior pentru persoanele care nu aveau certificat de vaccinare, teste anticovid sau adeverință privind prezența anticorpilor în organism.

„Dacă oaspetele nu îl deține servește respectiv la terasă sau la pachet dau dacă îl deține și îl prezintă atunci servește pe loc. Lumea se revoltă, nu este de acord, dar explicăm frumos, nu avem ce face.”

Unii administratori ai localurilor, însă, nu au cerut clienților certificatul, fapt pentru care s-au ales cu avertizare din partea oamenilor legii.  

„Dumneavoastră ați verificat certificatele de vaccinare? – Nu, nu. – De ce nu ați verificat? – Eu i-am spus domnului.  – Ieri când a fost controlul la noi, ne-au spus că dacă vine cumpărătorul, noi nu avem dreptul să nu-l deservim. Îl deservim și îl preîntâmpinăm, dacă aveți certificat de vaccinare sau test se permite de stat la noi, dar dacă nu aveți”

Unii vizitatori ai localurilor au ținut cont de noile reguli, alții însă nu. 

„Dumneavoastră aveți certificat de vaccinare? – Acasă”

„Mai strict și mai bine pentru siguranța noastră. Vom fi de acord că nu avem încotro.

„În privința la vaccinare, trebuie de făcut. Poate să fie un copil bolnav sau un părinte, da vaccinarea ajută.”

„Destul de normală, la locul ei. – Sunteți pro sau contra acestei decizii? – Cred că ar trebui normal cred că ce fac, e bună legea.”

Poliția va continua să-i avertizeze pe patronii localurilor că riscă amenzi dacă nu vor aplica restricțiile impuse de autorități.

Maxim Svetenco, ofițer de principal de sector IP Bălți:  „În cadrul măsurilor au fost verificate mai multe localuri de alimentație publică, fiind stabilite încălcări. În continuare, persoanele care au admis încălcări, vor fi atrase la răspundere în baza articolului 76 prim, aliniatul 1, Cod Contravențional. Aceste razii sunt efectuate sistematic, zilnic.

Din întâi octombrie au intrat în vigoare noile restricții aprobate de Comisia de Sănătate Publică, printre care și obligativitatea de a prezenta certificatul COVID-19 în unitățile de alimentație publică. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să aibă test negativ la COVID sau o adeverință care confirmă prezența anticorpilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *